Tandställning Göteborg

Tandreglering från 15 år och uppåt

I fall där tändernas placering inte anses optimal eller vid någon form av bettfel kan en tandreglering vara nödvändig. Behandlingen innebär att man med hjälp utav en tandställning justerar tändernas position tills de utgör en jämn och fin tandrad. Vanligast ordineras tandställning till barn och unga, men behovet kan även förekomma i vuxen ålder. Vi utför behandlingar från 15 år och uppåt.

Oss på Linnétandvården kan du i Göteborg kontakta för råd och behandling oavsett problem eller personliga önskemål. Lyhörda och kunniga anpassar vi behandling efter individuella behov och ser till så att du får den bästa, mest prisvärda lösningen.

Tillstånd som kan behandlas genom tandreglering

Det finns flera orsaker till att korrigera tänderna. Det kan vara fall där över- och underkäken inte möter varann optimalt, kanske har man under- eller överbett, tänderna sluter inte tätt framtill eller så står de inte rakt i en jämn rad. Ytterligare en anledning till tandställning är då tänderna inte riktigt får plats på grund av käkens storlek. I detta fall kan resultatet bli att tänderna överlappar varann eller tränger upp oregelbundet. Oftast är detta orsaken när ett fåtal tänder hamnat fel. De har helt enkelt inte haft plats eller möjlighet att hitta rätt då de växt fram.

Därtill kan man också önska korrigering av rent estetiska skäl vilket är särskilt vanligt bland vuxna. Ytterligare orsak till att vuxna ibland behöver tandställning är för att gom eller tandkött på något vis tar skada. Eller för att förbereda och underlätta för insättning av tandproteser.

Konsultation och behandling ​

Eventuella bettavvikelser är något som vanligast brukar uppmärksammas i samband med den rutinmässiga tandläkarundersökningen. Vid behov diskuterar man då tillsammans med sin tandläkare relevanta åtgärder och bokar ny tid för start av behandlingen.

Vid första mötet kommer tandläkaren börja med att undersöka både bett och käkar mycket noggrant. Man tar även röntgenbilder och ett avtryck av tänderna. Tänderna scannas sedan för att skapa en individuellt anpassad tandställning.

Tandreglering utifrån behov

För att kunna ge rätt hjälp till alla som behöver någon form av tandreglering finns olika metoder att välja bland. Vi på Linnetandvården använder oss primärt av Invisalign, vilket är en helt genomskinlig tandställning som är näst intill osynlig. Behandlingen tar normalt 6 - 24 månader. Tandställningen är avtagbar, för att man ska kunna äta och dricka precis som vanligt.

Snabb hjälp till dig i Göteborg ​

Har du funderingar på om ditt bett skulle behöva korrigering? Kontakta då oss på Linnétandvården i Göteborg för ett professionellt utlåtande. Vi genomför då en undersökning och konsultation för att sedan tillsammans diskutera hur eventuella problem kan behandlas.
boka tid icon 2

Boka tandläkartid

Vi har tid för dig och dina tänder. Boka tid redan idag.
Personal icon

Vårt tandvårdsteam​

Möt medlemmarna i vårt team. Trevlig personal för att du och dina tänder ska må bra.
estetisk tandvård icon

Estetisk tandvård​

Vi hjälper dig få det leende du drömmer om. Kontakta oss för gratis konsultation.