Akuttandvård

Tandvärk kommer ofta plötsligt och kan uppstå till följd av flera bakomliggande orsaker. Vanligtvis rör det sig om obehandlade hål eller kariesbildning i de berörda tänderna. Oavsett skäl bör man kontakta sin tandläkare omgående, även om smärtan temporärt upphör. Även de minsta hålen kan i framtiden utvecklas till betydligt mer besvärande och omfattande. Så vill man undvika onödiga problem, komplexa behandlingar och stora utgifter gör man klokt i att besöka sin tandläkare.

Du bör alltid söka akuttandvård om du har:

  • Problem med visdomständer
  • Skadat tänderna vid olycksfall
  • Upplever ordentlig tandvärk
  • Extrema ilningar i tänderna
  • En fyllning eller plomb som lossnat
  • Trasig krona eller bro

Vi på Linnétandvården finns här när helst du i Göteborg behöver oss. Du kan antingen ringa oss på 031-14 05 89 eller boka tid via vårt formulär så återkommer vi med en akuttid.

När du i Göteborg behöver tandvård omgående

Det är få situationer där man känner sig lika angelägen om snabb hjälp som när man drabbats av tandvärk. Alternativt om man råkat ut för någon form av olycksfall där tänderna tagit skada eller till och med slagits ut. Därför har vi beredskap för att erbjuda akuttandvård för dig i Göteborg där vi effektivt kan lindra uppstådda besvär.

Vid ett akutbesök

Vid ett traditionellt rutinbesök ser tandläkaren över munhälsan överlag. När du söker akuttandvård däremot så ligger fokus oavkortat på det problem du sökt för. Det viktigaste här är att snabbt finna och diagnostisera besvären för att sedan vidta effektiva åtgärder.

Då det rör sig om specifika eller omfattande besvär kan återbesök bli relevant för att hitta en permanent lösning. Det kan exempelvis handla om att en tand skulle behöva rotfyllas, eller att man av annan orsak behöver möta en specialisttandläkare. Vi kommer givetvis se till så att du erbjuds smärtlindring och någon provisorisk lösning fram tills dess så att du slipper smärta och obehag.

Olycksfall hos barn

När ett barn idrottar eller leker är det lätt hänt att de skadar sig och ibland är det munnen som tar smällen. En tand kanske lossnar helt, blir lös, det kan uppstå en spricka eller så kan en bit av tanden lossna. Behandlingen här styrs dels av omfattningen på skadan men också på huruvida det är en permanent eller en mjölktand som skadats.

I fall då det är en permanent tand som slagits ut så var extra noga med att boka akuttandvård omedelbart. Ju snabbare insatser, desto större är också chansen till att utvägen blir riktigt bra.
boka tid icon 2

Boka tandläkartid

Vi har tid för dig och dina tänder. Boka tid redan idag.
Personal icon

Vårt tandvårdsteam​

Möt medlemmarna i vårt team. Trevlig personal för att du och dina tänder ska må bra.
estetisk tandvård icon

Estetisk tandvård​

Vi hjälper dig få det leende du drömmer om. Kontakta oss för gratis konsultation.