Tandblekning Göteborg

Alla har vi naturligt olika färg på våra tänder. Färgen beror på anlagen vi föds med och därtill är det vanligt för många att färgen mörknar uppåt i åren. Det kan dels bero på färgämnen från mat, tobak och dryck som trängt sig in i tandens emalj.


Idag är det mycket vanligt och populärt att bleka tänderna och det finns flertalet olika medel att tillgå för vitare tänder. Både för hemmabruk och professionell behandling hos oss på Linnetandvården. Dagens produkter är skonsamma och så länge behandlingen genomförs korrekt finns det inga dokumenterade risker för att tänderna ska komma till skada. Behandlingen är effektiv och resultatet blir ett strålande leende med flera grader vitare tänder.

Att bleka tänderna

När en kund kontaktar oss med önskan om en tandblekning börjar vi med att boka tid för en konsultation. Under mötet vill vi höra mer om kundens förväntningar och sedan diskutera fram en metod som passar. Det går att bleka i princip alla tänder men det är viktigt att ha realistiska förväntningar då det finns faktorer som påverkar möjliga slutresultat. Behandlingen kan vidare utföras antingen på egen hand hemma eller hos en professionell tandläkare. Viktigast är att man först talar med en tandläkare och genomför en undersökning av tändernas förutsättningar. Därefter kommer tandläkaren välja ut den metod som anses bäst lämpad samt rekommendera längd på behandlingen. För att bleka tänderna ska följande kriterier uppfyllas:

  • Eventuella fyllningar ska hålla tillräckligt hög kvalitet.
  • Upptäcker tandläkaren karies eller skador i tänderna vid undersökningen ska detta först behandlas.
  • Ytliga beläggningar bör avlägsnas.
  • Du får inte ha problem med sjukdomar i munnen och tandköttet ska vara vid god hälsa.
  • Du rekommenderas även att vänta tills dess att du fyllt 18 år.

Förväntade resultat

Hur vita tänderna blir av din tandblekning beror på en rad olika faktorer. Bland annat vilken typ av missfärgningar det är som ska behandlas, hur länge de funnits där samt vilken färg tänderna har ursprungligen.

Hur länge resultatet av blekningen består är individuellt. Ofta kvarstår det i flera år och en avgörande faktor är hur väl man sköter om sina tänder. Borsta noga morgon och kväll med vit tandkräm och skölj också göra med flourlösning. Undvik te, tobak, vin och kaffe liksom annan färgstark mat och dryck som är känd för att kunna skapa fläckar på tänder en tid efter behandlingen. Åtminstone närmsta tre dygnen då blekningsprocessen ännu är aktiv.

Vill du sedan upprepa behandlingen så kommer vi tillsammans överens om när det kan anses lämpligt och behövligt med ett nytt besök.

Professionell tandblekning för dig i Göteborg

En korrekt genomförd tandblekning kan ge dig fläckfria, vita tänder skonsamt och effektivt. Vi som arbetar på Linnétandvården i Göteborg har erfarenhet från otaliga tandblekningsbehandlingar med uppskattade, goda resultat. Oavsett förutsättningar och mål kommer vi tillsammans hitta en lämplig, prisvärd lösning.

Tveka inte utan kontakta oss direkt varesig du har frågor du vill ha besvarade eller vill boka tid för konsultation omgående. Lyhörda, flexibla, kunniga och med fokus på personlig service bemöter vi allas önskemål och levererar det bästa för den specifika kunden.
boka tid icon 2

Boka tandläkartid

Vi har tid för dig och dina tänder. Boka tid redan idag.
Personal icon

Vårt tandvårdsteam​

Möt medlemmarna i vårt team. Trevlig personal för att du och dina tänder ska må bra.
estetisk tandvård icon

Estetisk tandvård​

Vi hjälper dig få det leende du drömmer om. Kontakta oss för gratis konsultation.