Tandimplantat

Ett tandimplantat är mer än känslan av att få tillbaka sina egna naturliga tänder. Det ger dig också självförtroendet till att kunna skratta och le som vanligt.

Korrekt utfört och med bra eftervård är tandimplantat en såväl effektiv som stabil och oftast livslång ersättning av förlorade tänder. Hos oss blir du bemött av rutinerade specialister med gedigen kunskap kring hur man sätter tandimplantat. Vi kan garantera att du i Göteborg får precis den vård du behöver utifrån personliga förutsättningar. .

Vi jobbar främst med tandimplantat från Nobel men även Straumann, Brånemark och Astra.

Hos oss kan du boka tid för tandimplantat, broar, proteser och kronor.

Vi finns här för dig i Göteborg

Om du har några frågor kring tandimplantat eller vill få personlig konsultation är du alltid välkommen att kontakta oss. Antingen genom att boka elektroniskt eller så ringer du direkt för snabb återkoppling.

Specialister på tandimplantat​

Steg 1: I första skedet genomförs en grundlig kontroll för att skapa en individuell bedömning. Det vi vill ta reda på är huruvida tandimplantat är lämpligt samtidigt som vi också vill informera om vad behandlingen innebär.

Steg 2: Om det anses lämpligt kommer nästa steg bli att fästa implantatet i käkbenet där det fungerar likt en rot till den nya tanden. Detta genom ett kirurgiskt ingrepp under bedövning så du behöver inte oroa dig för smärta. Det du kan uppleva är ömhet samt visst obehag under läkningsprocessen.

Steg 3: När implantaten är på plats låter man dem få tid att växa samman med vävnaden och käkbenet. Hur lång tid det tar varierar utifrån var implantatet placerats. Medan du väntar får du vanligtvis löstagbara proteser som fyller upp tomrummen.

Steg 4: När läkningsprocessen är över är det dags för de nya tänderna att komma på plats.

Permanent ersättning av förlorade tänder

Avsaknaden av tänder är inte enbart besvärligt rent utseendemässigt. Saknar man tänder kan det även försämra ens förmåga att tugga. Dessutom kan det leda vidare till ytterligare tandproblem varpå tandimplantat blivit allt mer efterfrågat från de som vill ersätta förlorade tänder.

Den främsta fördelen med implantat är att man till skillnad från bryggor och löstagbara proteser fäster dem permanent i käkbenet. Detta gör att man får enklare att tugga och man slipper oron över att de ska lossna. Dessutom stimulerar också implantatet käkbenet i princip som en naturlig tand. På så vis kan man undkomma hälsoproblem som annars kan uppstå när tänder saknas i en tandrad. Man behöver heller inte slipa eller borra på närliggande friska tänder. Något som man gör när man fäster bryggor exempelvis.

Före/efter bilder

boka tid icon 2

Boka tandläkartid

Vi har tid för dig och dina tänder. Boka tid redan idag.
Personal icon

Vårt tandvårdsteam​

Möt medlemmarna i vårt team. Trevlig personal för att du och dina tänder ska må bra.
estetisk tandvård icon

Estetisk tandvård​

Vi hjälper dig få det leende du drömmer om. Kontakta oss för gratis konsultation.